+30 6937 363 890    

Οι Δάσκαλοι

 

Ευγενία Σιβίτου

eugenia sivitouΗ Ευγενία σπούδασε Ψυχολογία, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης. Έπειτα, ενώ σπούδαζε σύγχρονο χορό στη Σκωτία, γνώρισε το 2004 τη γιόγκα και αρχίσει να ασκείται συστηματικά σ'αυτή.
Ολοκλήρωσε εκπαίδευση στο κλασικό σύστημα χάθα γιόγκα Σιβανάντα το 2005 και το 2012 έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα.
Σήμερα ζει μεταξύ Αθήνας και Σφακίων.
Συνεχίζει να εμπλουτίζει τις θεωρητικές και εμπειρικές τις γνώσεις για την τέχνη της γιόγκα μέσα από σεμινάρια, με δασκάλους όπως η Donna Farhi, η Martine Le Chenic, ο David Swenson, ο Jean-Claude Garnier, η Caroline Boulinguez, και οι Angela Farmer και Viktor Van Kooten.
Στα μαθήματά της επιχειρεί  να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον, μες στο οποίο μπορεί ο κάθε μαθητής  να αναπτύξει σώμα, νου και πνεύμα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή ανατομική ευθυγράμμιση και την αναπνοή, ως πολύτιμα εργαλεία άσκησης της συγκέντρωσης και όξυνσης της επίγνωσης.
Παράλληλα, ενσωματώνει στη διδασκαλία της στοιχεία από το διαλογισμό Βιπάσσανα.

Κωνσταντίνος Γιαννετάκης

Constantinos GiannetakisΟ Κωνσταντίνος ασκείται με αφοσίωση στην Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα από το 1992.
Έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας Αγιένγκαρ γιόγκα το 2002.
Έκτοτε, είναι υπεύθυνος του επίσημου κέντρου Iyengar γιόγκα στην Αθήνα.
Συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην Iyengar γιόγκα με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων της μεθόδου αυτής.
Ο Κωνσταντίνος είναι επίσης διπλωματούχος κλινικός ψυχολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λακανική ψυχανάλυση.

Αντονέλλα Κουσιμάνο

Antonella Cusimanoantonellacusimano.com
Η Αντονέλλα ξεκίνησε την πορεία της με σπουδές Φυσικής Αγωγής στην Ιταλία, από όπου κατάγεται, και στη συνέχεια εργάστηκε ως χορεύτρια σύγχρονου χορού/performer για 20 χρόνια, με διάφορες ομάδες χορού στην Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αγγλία, και τη Σλοβενία. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ταϋλάνδη, εκπαιδεύτηκε στο Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ στο Wat Po στη Μπανκόκ και το Chiang Mai, και εργάζεται πια αρκετά χρόνια ως θεραπεύτρια αυτής της τεχνικής.
Τα τελευταία χρόνια, σπούδασε γλυπτική και βίντεο. Είναι επίσης καλλιτέχνις αφηρημένου σχεδίου.
Η διαδρομή της Αντονέλλα στη γιόγκα άρχισε το 2000, με την έναρξη της εκπαίδευσής της στην Αγένγκαρ γιόγκα, στην οποία είναι κάτοχος του διπλώματος διδασκαλίας (Intermediate Junior I). Έχει μαθητεύσει με διάφορους δασκάλους Αγένγκαρ γιόγκα που έχουν τη βαθμίδα Senior, μεταξύ αυτών Cle Souren, Charles Hond, Annemieke Post, Willy Bok, Rita Polvoorde, Alexis Simon, Corine Biria, Zubin Zartostimanesh, Ramanand Patel, Christian Pisano, Rita Keller, και Devki Desai. Στην Ινδία, έκανε θερινη εκπαίδευση με τους Rajiv και Swati Chianchiani στο Yog-Ganga στο Rajpur και στο Ramamani Iyengar Yoga Memorial Institute στην Πούνα (RIYMI) με τη Geeta και τον Prashant Iyengar, καθώς και τους Gulnaz Dashti και Rajalaxmi. Το 2013, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καλιφόρνια, είχε την τύχη να κάνει μαθήματα με το Manouso Manos και επίσης στο στούντιο Yoga Tree. Η Αντονέλλα παραμένει ανοιχτή σε άλλα στυλ γιόγκα, και έτσι έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην παράδοση της Αστάνγκα Βινυάσα με τον Jean Claude Garnier στις Βρυξέλλες, και ένα σεμινάριο με τον David Swenson.
Επιπρόσθετα, η Αντονέλλα παρακολούθησε για 3 χρόνια εκπαίδευση στις ενεργειακές θεραπευτικές τεχνικές και το διαλογισμό, με βάση τη διδασκαλία της Barbara Brennan με δάσκαλο το Jan Janssen, και έλαβε αντίστοιχη πιστοποίηση. Εμβάθυνε ακόμη περισσότερο την πρακτική του διαλογισμού με ένα δεκαήμερο σεμινάριο Βιπάσσανα και έχει επίσης συμμετάσχει σε τρία σεμινάρια Θιβετάνικου διαλογισμού με το Lama Zuepa στο Huy, στο Βέλγιο.
Η Αντονέλλα διδάσκει Αγένγκαρ γιόγκα στις Βρυξέλλες, και επίσης στο πλαίσιο σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Ισπανία, και την Ιταλία από το 2004, ενσωματώνοντας στη διδασκαλία της γνώσεις που έλαβε και από άλλες εμπειρίες και τεχνικές. Της αρέσει να βοηθά το μαθητή να βρει την προσωπική του έκφραση και ελευθερία, μέσα στον περιορισμένο χώρο της άσανα (στάσης). Την ενδιαφέρει επίσης η διερεύνηση και η συσχέτιση μεταξύ της κατάστασης ησυχίας στην οποία περιέρχεται ο νους μέσα από τη γιόγκα και το διαλογισμό, και τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό που συνοδεύουν την καλλιτεχνική έκφραση, αλλά κατά βάση πηγάζουν από την κατάσταση ησυχίας.

Φεντερίκα Κλεμέντε

federica-clemente-creteΤο ταξίδι της Φεντερίκα στις θεραπευτικές τέχνες ξεκίνησε ενόσω χόρευε επαγγελματικά. Δεν αποφάσισε να γίνει θεραπεύτρια, ήρθε σε κείνη μέσα από μια διαδρομή ενδοσκόπησης και βίωσης του σώματος μέσα από το χορό. Μεγάλωσε στο Τορίνο της Ιταλίας. Από μικρή έκανε μαθήματα χορού και δίδαξε χορό και άλλες τεχνικές κίνησης σε παιδιά. Το ταξίδι “αφύπνισής” της ξεκίνησε στην Αφρική, όταν ήταν 24. Αυτό που έμοιζε με ατυχή τραυματισμό κατά τη διάρκεια του χορού, την οδήγησε στη φροντίδα ενός ντόπιου σαμάνου. Η θεραπεία του, πέρα από το σωματικό πόνο, άρχισε να τη βοηθά να θεραπεύσει κάποια βαθειά συναισθηματικά τραύματα. Ήταν μια εμπειρία που άλλξε τη ζωή της – το ξεκίνημα ενός ταξιδιού, από το οποίο έχει έκτοτε αντλήσει στοιχεία για την ανάπτυξη των θεραπευτικών της ικανοτήτων.
Η Φεντερίκα εμπνεύστηκε να μείνει στην Αφρική και να μάθει τη σαμανική προσέγγιση στη θεραπεία. Ο τρόπος με τον οποίο χόρευε σιγά σιγά απομακρύνθηκε από την επίδειξη για να διασκεδάσει, και άρχισε να στρέφεται προς τα μέσα σε μια μορφή κίνησης αυτο-ίασης. Μετά από 3 χρόνια στην Αφρική, επέστρεψε στην Ευρώπη και αναζήτησε κάποια “αναγνωρισμένη” θεραπευτική πρακτική, που θα πλαισίωνε αυτά που είχε μάθει από τους σαμάνους. Ολοκλήρωσε έτσι μια εκπαίδευση μασάζ, καθώς το μσάζ ήταν σημαντικό κομμάτι της σαμανικής θεραπείας που είχε διδαχτεί. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η Φεντερίκα σταδιακά ανέπτυξε και refined το στυλ του μασάζ της. Η δουλειά με το σώμα που ασκεί, εμπνευσμένη από τους σαμάνους, είναι περισσότερο από ένα απλό μασάζ, και οι πελάτες της έχουν εκράσει την αναγνώρισή τους για το “στυλ” αυτό, διαδίδοντάς το σε γνωστούς και φίλους, με αποτέλεσμα να έχει τώρα πελατεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη, άρχισε επίσης να ασκείται στην Αστάνγκα γιόγκα. Κι εδώ ανακάλυψε τη θεραπευτική σκοπιά της κίνησης, μέσα από τη διαδοχή των άσανα, καθώς και τη φιλοσοφία που θα την οδηγούσε αργότερα στο διαλογισμό.
Παρακολούθησε έτσι ένα 10-ήμερο σεμινάριο διαλογισμού Βιπάσσανα στην Ινδία, ενώ ταξίδευε ανά τον κόσμο. Εδώ επιτελέστηκε άλλη μια στροφή στη ζωή της και την πορεία της ίασής της. Η σιωπή και το πολύωρο κάθισμα μόνο ήσυχα και χαλαρωτικά δεν ήταν. Ο νους και το σώμα της την ταλαιπωρούσαν, καθώς ο πόνος εμφανιζόταν κατά τη διαδικασία της ίασης. Οι 10 αυτές μέρες ήταν όμως το ξεκίνημα μιας σημαντικής διαδρομής μες στο διαλογισμό. Το 2008, κάποιος πελάτης της, οστεοπαθτικός, εντυπωσιάστηκε τόσο με τη δουλειά της που της είπε ότι έπρεπε να διδάξει την τεχνική του μασάζ της. Ανέλαβε μάλιστα να οργανώσει για κείνη ένα διήμερο σεμινάριο. Χωρίς να το ξέρει, αυτό το σεμινάριο ήταν η αρχή για κάτι ακόμα ουσιαστικότεο στην εργασία της ως θεραπεύτριας, μιας και οι συμμετέχοντες πήραν τόσα πολλά – πολύ περισσότερα από ένα απλό μασάζ. Αντιλαμβανόμενη πόσο αληθινή και ουσιώδης θεραπεία μπορεί να συμβεί, συνέχισε να οργανώνει σεμινάρια και να refining την προσέγγισή της. Το σεμινάριο έκτοτε έχει μεταμορφωθεί στο Body-Soul Movement Therapy (Θεραπεία Κίνησης Σώματος και Νου, ή αλλιώς, Κίνηση όπου το Σώμα και ο Νους είναι χαρούμενα.
Εξελίσσοντας το περιεχόμενο του σεμιναρίου της, η Φεντερίκα άρχισε να αναζητά κάποια πιο profound θεραπευτική τεχνική, που θα συμπλήρωνε το μασάζ. Βρήκε την απάντηση στην βιοδυναμική κρανιο-ιερή θεραπεία, και ολοκλήρωσε διετή εκπαίδευση. Μέσα από αυτή την τεχνική, έχει δει εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα και έχει δεχτεί πολύ θετική ανατροφοδότηση από πελάτες.
Ευγνώμων στη Ζωή για το δώρο της θεραπείας που της δόθηκε φυσικά, συνεχίζει να αναπτύσσει τις δεξιότητές της ως υποστηρίκτριας στο ταξίδι άλλων προς την ίαση.

Τζόσουα Γκέφρο

Joshua GefrohΟ Τζόσουα κατάγεται από το Όρεγκον των ΗΠΑ.
Μετά από σπουδές και κάποια χρόνια εργασίας στη δημοσιογραφία στη Χαβάη, παρακολούθησε διετή πρόγραμμα σπουδών μακροβιοτικής μαγειρικής στη σχολή Natural Epicurean στο Ώστιν του Τέξας (www.naturalepicurean.com).
Έχει εργαστεί σε χορτοφαγικά, μακροβιοτικά, βουδιστικά, και ωμοφαγικά εστιατόρια και κέντρα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ισπανία, Ελλάδα, και Μεξικό.
Με αγάπη για τη δουλειά του, ο Τζόσουα συνεχίζει να αναπτύσσει περαιτέρω τις δεξιότητές του ως σεφ, μέσα και από πειραματισμούς θρεπτικούς τόσο για το σώμα όσο και την ψυχή!

Διονύσης Δράγας

Dion Dragasdiondragas.com
Η πρώτη επαφή του Διονύση με την Capoeira ήταν στην Αγγλία το 1997 με το δάσκαλο πολεμικών τεχνών, Jimi Mcavoy. Το 1998 μετακόμισε στο Εδιμβούργο όπου με τη βοήθεια της Catriona Tocher, η οποία εισήγαγε την Capoeira στη Σκωτία, έγινε μετά απο ένα χρόνο υπεύθυνος της διάδοσης και της διδασκαλίας της Capoeira στην Σκωτία. Το ταξίδι της εκαπαίδευσης και και η περιπέτεια της γνώσης τον πήγε στη Βραζιλία. Εκεί, ασχολήθηκε πιο συστηματικά, υπό την καθοδήγηση του Mestre Chamine. Η  παραμονή του εκεί κράτησε 4 μήνες εντατικής εξάσκησης υπο την επίβλεψη των Mestre Gato και Mestre Marrom. Ακολούθησαν άλλα δύο δίμηνα εκπαιδευτικά ταξίδια στη Βραζιλία, το 2001 και το 2003.
Το 2002 ίδρυσε το “Mao no Chao” (χέρι στο έδαφος), μια οργάνωση διάδοσης της Capoeira Angola, και απευθύνθηκε σε σχολεία και οργανώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, χωρίς, βέβαια, να αποκλείονται οι  άλλες  κοινωνικές ομάδες από το ενδιαφέρον του. Σύντομα η οργάνωση  “Mao no Chao”, απέκτησε απήχηση, απο μαθητές στο Εδιμβούργο και άλλες πόλεις της Σκωτίας, όπως Dundee, Glasgow, Aberdeen και Inverness. Στην πορεία της εξέλιξης και αποδοχής της Capoeira Angola στη Σκωτία, ο Διονύσης δημιούργησε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων, οργανώνοντας επισκέψεις δασκάλων από τη Βραζιλία, αλλά και εκπαιδευτικά ταξίδια των μαθητών του στη Βραζιλία. Η επαφή του με τους μαθητές ση Σκωτία είναι τακτική, καθώς κάνει τακτικές επισκέψεις για σεμινάρια για την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης τους. Το 2008 και το 2009 βρέθηκε στη Βαρκελώνη όπου, εκτός από  σεμινάρια και μαθήματα Capoeira, εργάστηκε στο θέατρο και ασχολήθηκε με την κατασκευή μουσικών οργάνων. Έχει διδάξει επίσης Capoeira Angola στη Βραζιλία και την Αυστραλία. Από το 2010 ο Διονύσης ασχολείται με την εντατική μελέτη, για την ανάπτυξη του έργου και της διδασκαλίας του με τακτικά μαθήματα στο Ρέθυμνο.

Βικτώρια Καρυπίδου

Victoria Karipidouinjoy.gr
 Η Βικτώρια απο μικρή ενδιαφερόταν για τη μεταφυσική και στην πορεία της προς την ανακάλυψη της πληρότητας και της ευτυχίας οδηγήθηκε σε διάφορες σπουδές σε σχέση με την προσωπική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα και σφαίρες της ζωής. Ξεκίνησε την πρακτική της Γιόγκα το 2005 και αποφάσισε να εμβαθύνει τις γνώσεις της παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Δασκάλων στο "Hatha Yoga & Budo Academy" στην Αθήνα όπου και έλαβε την Πιστοποίηση Διδασκαλίας Χάθα Γιόγκα.
Για την Βικτώρια η προσέγγιση της γιόγκα έχει τις ρίζες της στην απελευθέρωση του Σώματος στο μονοπάτι της αποδοχής, της έκφρασης, της δημιουργίας και της απόλαυσης μέσω των στάσεων του Σώματος σε ροή, των αναπνοών και του αυθόρμητου χορού, επιτρέποντας έτσι τη φυσική διαδικασία Ένωσης Πνεύματος, Σώματος και Νου να συμβεί.
Απόφοιτος της Ακαδημίας "Κρύων" στην Ελλάδα και σεμιναρίων Νέας Ενέργειας στην Ευρώπη, η Βικτώρια είναι Σύμβουλος ΕυΖωίας, διοργανώνει σεμινάρια και εναλλακτικές διακοπές Αυτο-Εξέλιξης και Ανάπτυξης. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προσεγγίζουν την Ψυχή, το Νου και το Σώμα με την ίδια αγάπη και αλήθεια, διότι όλα μαζί συμβάλλουν στην ευτυχία του ατόμου ο οποίος θέλει και επιλέγει να Ζει στη Χαρά.

Βαγγέλης Παπασηφάκης

vangelis on aradaina hikeΟ Βαγγέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανώπολη, ένα ορεινό χωριό των Σφακίων. Παρότι έχει ταξιδέψει και ζήσει μακριά από τη γενέτειρά του, τον καλεί πάντα πίσω η ησυχία και γαλήνη της ζωής στο βουνό.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την καλλιέργεια και πώληση βοτάνων, ενώ ετοιμάζει ένα κήπο τον οποίο προορίζει να γίνει επισκέψιμος, για να μπορεί και ο επισκέπτης να γνωρίσει από πρώτο χέρι τον πλούτο της Κρητικής φύσης.
Του αρέσει να μοιράζεται τις γνώσεις του για την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, και φυσικά τη θεραπευτική χρήση των βοτάνων.
Η εμπειρία του στο βουνό, μαζί με το φιλόξενο, ανοιχτόκαρδο, αυθεντικό του χαρακτήρα, τον καθιστούν ιδανικό συνοδοιπόρο και οδηγό κατά τη διάρκεια των εκδρομών και πεζοποριών μας.