fbpx
+30 6937 363 890    

Οι Δάσκαλοι

 

Ευγενία Σιβίτου

eugenia sivitou warrior 3 2020Η Ευγενία μετά την εκπαίδευσή της ως ψυχολόγος, ξεκίνησε να ασκεί γιόγκα το 2004, καθώς σπούδαζε σύγχρονο χορό στη Σκωτία. Απέκτησε πιστοποίηση διδασκαλίας Yoga από τα κέντρα Sivananda Yoga Vedanta στην Ισπανία και λίγο μετά άρχισε να οργανώνει γιόγκα διακοπές στα Σφακιά της Κρήτης. Το 2012 απέκτησε την πιστοποίηση διδασκαλίας γιόγκα Iyengar και ζει, διδάσκει και συνεχίζει την εκπαίδευσή της μεταξύ Αθήνας, Κρήτης και Ρόδου. Η Ευγενία παρακολουθεί εργαστήρια και μαθήματα με δασκάλους που συνεχίζουν να την εμπνέουν, όπως ο Κωνσταντίνος Γιαννατάκης, η Donna Farhi, Angela Farmer και η Martine Le Chenic . Τα μαθήματά της στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και φροντιστικό περιβάλλον. Η εστίαση στην αναπνοή και την ευθυγράμμιση, ως ισχυρά εργαλεία για την επίγνωση του σώματος και του νου, είναι αναπόσπαστα στη διδασκαλία της, ενώ ενσωματώνει επίσης στοιχεία της πρακτικής διαλογισμού της Vipassana. Τελικά, το ενδιαφέρον της έγκειται στην εύρεση συνδέσμων μεταξύ ψυχολογίας, καλλιτεχνικής έκφρασης μέσω διαφόρων μέσων και γιόγκα, υπό το φως μιας ολιστικής προσέγγισης στην ευημερία.

Κωνσταντίνος Γιαννετάκης

Constantinos GiannetakisΟ Κωνσταντίνος Γιαννετάκης είναι ένας ενθουσιώδης και αφοσιωμένος ασκούμενος της Iyengar Yoga από το 1992. Το 1996, μετακόμισε στη Γαλλία όπου απέκτησε επίσης την πιστοποίησή του ως κλινικός ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Picardie. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σπούδασε εκτενώς ψυχανάλυση τόσο στη φροϋδική όσο και στη λακανική κατεύθυνση και ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τον πιθανό ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος ως διασύνδεση μεταξύ σώματος και νου. Με την πάροδο του χρόνου, κατανόησε πως η υγεία δεν είναι απλώς η απουσία ασθένειας, μα αφορά επίσης μια κατάσταση πέρα ​​από αυτήν και σχετίζεται με την πλαστικότητα και την ελαφρότητα του ενεργειακού σώματος. Το 1999, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές του για την ψυχανάλυση σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ επίσης σπούδαζε γιόγκα στο Ινστιτούτο Yyengar Yoga στο Νότιο Λονδίνο, όπου έμεινε για 3 χρόνια. Το 2002, απέκτησε την πιστοποίηση διδασκαλίας της Iyengar Yoga και έγινε μέλος της βρετανικής ένωσης Iyengar Yoga. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2003, άνοιξε το πρώτο επίσημο Κέντρο Γιόγκα Iyengar στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση δασκάλων στη χώρα. Η διδασκαλία του βασίζεται στην ευθυγράμμιση και στοχεύει στην αποσαφήνιση της βιομηχανικής των asanas και pranayamas με πολύ ακριβή τρόπο. Eπικοινωνεί επίσης μέσω της διδασκαλίας του την πεποίθηση ότι η μελέτη του σώματος, της φύσης και της αναπνοής δίνει σε κάποιον την ευκαιρία να κατανοήσει το μυαλό.

Antonella Cusimano

antonella profil 2020 Η Antonella είναι δασκάλα Iyengar Yoga επιπέδου Junior Intermediate Level I στο Iyengar Yoga Vereniging Nederland και είναι μέλος του ο BIYAB (Βελγική Iyengar Yoga Ένωση). Διδάσκει την Iyengar Yoga από το 2004 σε δημόσια χορευτικά ιδρύματα όπως το P.A.R.T.S. (Έργα Τέχνης Έρευνας και Κατάρτισης Studios Βρυξέλλες) και το KBA (Royal School of Dance Antwerpen), καθώς και σε ιδιωτικά στούντιο γιόγκα, πολιτιστικά ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες. Αποφοίτησε στη Φυσική Αγωγή - Science Motorie στο I.S.E.F. Λομβαρδία - στην Ιταλία, έχει εργαστεί ως επαγγελματίας χορεύτρια / ερμηνεύτρια και ως δασκάλα σύγχρουνου χορού, για πολλά χρόνια πριν διδάξει γιόγκα. Είναι πιστοποιημένη επίσης στο Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο Μασάζ στο «Wat Pho» στην Μπανγκόκ και στο Energy Healing Lev I. Θεράπευσε πολλά άτομα με Thai Massage για περίπου 6 χρόνια. Ενδιαφερόταν για άλλες μορφές πνευματικών πρακτικών και σαμανισμού, παρακολούθησε το Θιβετάνικο Βουδιστικό Διαλογισμό στο «Yeunten Ling Center» στο Huy Βελγίου και το δεκαήμερο Vipassana Meditation retreat στη Βόρεια Καλιφόρνια «Vipassana Center Dhamma Manda» San Francisco. Ασκείται στην Iyengar Yoga από το 2000, σπούδασε με αρκετούς ανώτερους δασκάλους και συνεχίζει να εμβαθύνει τις γνώσεις της κάθε χρόνο με εργαστήρια και συνέδρια. Το 2019 με τον Christian Pisano, τη δυναμική προσέγγιση της Carrie Owerko και τη Firooza Ali Razvi. Στην Ινδία ακολούθησε τις διδασκαλίες του Rajiv και του Swati Chianchiani στο «Κέντρο Γιόγκα Γιόγκα Σπουδών Γιόγκα» και παρακολούθησε μαθήματα στο RIMYI (Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute) στο Pune της Ινδίας. Της αρέσει να βοηθά τους ασκούμενους στη γιόγκα να βρουν τη δική τους έκφραση και την ελευθερία τους στον περιορισμένο χώρο μιας asana, προκειμένου να βιώσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα της μεθόδου Iyengar γιόγκα, βοηθώντας με προσωπικές προφορικές και χειροκίνητες προσαρμογές, εάν είναι απαραίτητο. Συνεχίζοντας την προσωπική της καλλιτεχνική πρακτική (σχέδιο), ανέπτυξε μια μέθοδο σχεδίασης, που διδάσκει σε εργαστήρια για να υποστηρίξει την ελεύθερη έκφραση στο σχέδιο. Ενδιαφέρεται να εξερευνήσει την γαλήνια κατάσταση του νου που φέρνει η γιόγκα και ο διαλογισμός επιτρέποντας στη δημιουργική κατάσταση του νου να αναδυθεί και να εκφραστεί. Διδάσκει την τεχνική σχεδίασης σε εργαστήρια στο West Dean College (UK) και στο Βέλγιο. Κατά τη διάρκεια του YogaOnCrete μπορεί να προσφέρει μια απογευματινή συνεδρία στους συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το καθοδηγημένο σχέδιο για ελεύθερη έκφραση! Γλώσσες: Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά Antonella Cusimano Avenue Brugmann, 144 1190 Bruxelles +32 (0) 478 339 456
www.antonellacusimano.com
http://www.iyengaryoga.be/en/leraren/antonella-cusimano

Χριστινα Ασημακοπούλου-Σκόνδρα

kristina assimakopoulou scondraΗ Χριστίνα είναι Ελληνίδα, γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε μεταξύ Αθήνας και Παρισιού και ζει στις Βρυξέλλες. Ασκεί και μελετά τη γιόγκα Iyengar από τότε που την ανακάλυψε για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η Χριστίνα είναι παθιασμένη με τη γιόγκα και πιστεύει ότι η άσκηση της υπερβαίνει τα σωματικά οφέλη. Η διδασκαλία της βασίζεται στην προσέγγιση Iyengar και εστιάζει στην ακρίβεια των στάσεων της γιόγκα (asanas). Αυτό επιτρέπει στο σώμα και το μυαλό να ευθυγραμμιστούν, ανακαλύπτοντας τον εαυτό στη διαδικασία. Εστιάζοντας στις λεπτομέρειες των στάσεων, οι μαθητές αποκτούν μια βαθιά εμπειρία και εικόνα για τα οφέλη της γιόγκα, τα οποία ισχύουν εξίσου για τη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία. Η Χριστίνα είναι επίσης βοηθός σε μαθήματα θεραπευτικής γιόγκα στο BKS Iyengar Center στις Βρυξέλλες, επίσης ασκείται στο Ρέικι και έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση Mindfulness. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και εργαστήρια με τους Willy Bok, Alexis Simon, Suryans Thakur, Christian Pisano, Constantinos Giannetakis και Martine Le Chenic. Συνεχίζει να παρακολουθεί εργαστήρια και συνέδρια στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα.

https://www.hygiayoga.com

Federica Clemente

federica-clemente-creteΗ Federica είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Yoga Alliance, έχει ασκήσει και μελετήσει τη Mysore Asthanga, Iyengar και άλλες μορφές γιόγκα. Με φόντο τον επαγγελματικό χορό, τη θεραπεία μασάζ, τη κρανιοακρυλική θεραπεία και τη σαμανική θεραπεία, η Federica φέρνει στις τάξεις και τα εργαστήριά της πληθώρα βασικών πληροφοριών στους μηχανισμούς της δυναμικής κίνησης, της ροής ενέργειας και των αποτελεσματικών τεχνικών θεραπείας. Ωστόσο, διδάσκει με στάση παιχνιδιάρικης, αποδοχής και ευγνωμοσύνης. Η Federica εδρεύει στη Νότια Ιταλία όπου διευθύνει τη Maya Yoga. https://federicaclemente.com

Julie Mosmuller

julie mosmuller 2020 2Το 2012 η Julie (Zουλί) αποφάσισε να κάνει μια δραστική αλλαγή και να ευθυγραμμίσει εκ νέου τη ζωή της με τις αξίες της. Άφησε τη σταδιοδρομία της στη στρατηγική συμβουλευτική στο Λονδίνο για να σπουδάσει γιόγκα στην Ινδία και να γίνει πιστοποιημένη life coach. Ο σκοπός της ζωής της είναι να είναι ο καρδιακός παλμός που σας προσαρμόζει στην εσωτερική σας συχνότητα. Η Julie συνδυάζει την εκτεταμένη εμπειρία της καθοδήγησης, γιόγκα, χορού και επιχειρηματικών συμβουλών για να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν την κλήση και τη μοναδική φωνή τους. Ειδικεύεται στο ikigai (σκοπός της ζωής) και στη γυναικεία ενδυνάμωση. Έχοντας εγκατασταθεί πρόσφατα στην Κρήτη, πέρασε τα τελευταία έξι χρόνια ταξιδεύοντας και δίδοντας εργαστήρια και συνεδρίες σε όλη την Ινδία και την Ευρώπη, εμβαθύνοντας στην πνευματική πρακτική της στο πνευματικό σπίτι της, στο Auroville της Νότιας Ινδίας. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια της δημιουργικής κίνησης της ΟΥΝΕΣΚΟ, καθοδηγήτρια κύκλου γυναικών(Awakening Women’s Temple) και θεραπεύτρια της τεχνικής Madretierra για την εμμήνο ρύση. Η Julie εκπαιδεύει μια μεγάλη ποικιλία πελατών διεθνώς, διαδικτυακά και πρόσωπο με πρόσωπο. Εκτός από τις (διαδικτυακές και ζωντανές) συνεδρίες 1: 1, διοργανώνει retreats, εργαστήρια και life coach εκπαίδευση, καθώς και μηνιαίες διαδικτυακές συγκεντρώσεις και γυναικείους κύκλους. Η δική της εμπειρία της έδωσε μια έντονη κατανόηση του τι χρειάζεται για να αλλάξει καριέρα επιτυχημένα. Η μετάβαση από την ακαδημαϊκή στην εταιρική ζωή και μετέπειτα στο να δημιουργήσει τη δική της πρακτική life coach και θεραπείας χορού, της δίδαξε τη σημασία του να αγαπάς αυτό που κάνεις και να είσαι αυθεντικός. Η Julie αγαπά το έργο της καθώς της δίνει την ελευθερία να συνδυάζει προσωπική, επαγγελματική και πνευματική ανάπτυξη. Ένα κοινό θέμα στα σχόλια των πελατών είναι ότι το στυλ της Julie είναι φυσικό, ζεστό και επιδραστικό. Είναι μια φυσική επέκταση του τι απολαμβάνει - δημιουργώντας έναν ασφαλή χώρο, δημιουργώντας σαφήνεια και μεταμόρφωση. Αγαπά τον χορό, τη γιόγκα, την τέχνη και την πρακτική του διαλογισμού, και είναι παθιασμένη με τη συνειδητή θηλυκότητα και διαδίδει την κυκλική ευαισθητοποίηση για την οποία μοιράζεται στο λογαριασμό της στο Facebook και στο λογαριασμό της στο Instagram New Moon Sisters.  
Μάθετε περισσότερα στο www.maitreecoaching.com.
Testimonials
Έχεις αλλάξει τη ζωή μου και μου έδωσες την αυτοπεποίθηση να ανοίξω και να ζήσω με χαρά και άνεση. Είσαι μια καταπληκτική coach που ανοίγει τις καρδιές των ανθρώπων. Ευχαριστώ!

"Μια αναζωογονητικότατη και εμπνευσμένη εμπειρία που θα μου θυμίζει τα πράγματα που με κάνουν να νιώθω πραγματικά χαρούμενη και ενδυναμωμένη. Υπήρχαν στιγμές που εμφανίστηκαν τα συνηθισμένα αρνητικά μου ψυχικά / συναισθηματικά μοτίβα και ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να έχω τα εργαλεία εκεί ώστε να δουλέψω με αυτά τα μοτίβα με επίγνωση και αγάπη :-)

Julie helped me a lot to accept myself the way I am right now. She has such a good energy and a very gentle and good soul. Her wisdom has a special grace that has an immediate effect when she speaks.”

Μαρία Νουβάκη

maria yogaoncrete chef1Η Μαρία είναι η μαγείρισσα στο YogaOnCrete από το 2017 και η παρουσία της ήταν τόσο οργανική ως μέρος της ομάδας από την πρώτη μέρα! Επιπλέον, τα ενθουσιώδη σχόλια σχετικά με το φανταστικό φαγητό της δεν παύουν να μας εκπλήσσουν: «Το καλύτερο φαγητό που έχω φάει ποτέ και δεν είμαι καν χορτοφάγος» ήταν ένα πρόσφατο :-) Τα παραδοσιακά ελληνικά σπιτικά πιάτα της Μαρίας, με μια υγιή νότα, οφείλουν τη γεύση τους στο άνοιγμα της καρδιάς της τόσο απο τη γαστρονομική της όσο και την εμπειρία διαλογισμού της και φυσικά από τα τοπικά βιολογικά συστατικά. Η Μαρία μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη με τον πατέρα της να μαγειρεύει στο καφενείο της οικογένειας. Αργότερα, είχε μια μικρή ταβέρνα στο Ηράκλειο που σερβίρει σπιτικά μαγειρεμένα παραδοσιακά κρητικά πιάτα. Έχει επίσης εργαστεί ως μαγείρισσα σε πολλά εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το νησί. Αφού άρχισε να ασχολείται με το διαλογισμό Vipasana πριν από 11 χρόνια, βίωσε πώς, όταν μαγειρεύει, η ενέργειά της κινείται μέσα από τα χέρια της στο φαγητό που ετοιμάζει και στους ανθρώπους που το τρώνε. Λέει: «Μέσα από την εκτεταμένη εμπειρία μου σχετικά με το πώς μας επηρεάζει το φαγητό, είδα ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε τον εαυτό μας και η συνειδητοποίηση του τι προσφέρουμε κατά το μαγείρεμα είναι πιο σημαντικός από το να συνδυάζουμε συστατικά. Όταν μαγειρεύω με αγάπη, συμπόνια και προσοχή, θα μπορούσα να πάρω ένα αποτέλεσμα πολύ πιο ικανοποιητικό και θρεπτικό. Η προετοιμασία του φαγητού είναι μια ιερή τελετή που έχει τη δύναμη να σας μεταμορφώσει και το φαγητό που προετοιμάζεται με αυτόν τον τρόπο σας τρέφει πραγματικά και φροντίζει το μυαλό, το σώμα, την καρδιά και την ψυχή σας. " Η ποιότητα των συστατικών είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, γιατί δείχνει πώς νοιάζεστε για τον εαυτό σας, την ποιότητα των τροφίμων που βάζετε μέσα που γίνεται μέρος του σώματός σας. Η πλειονότητα των συστατικών στα τρόφιμα της Μαρίας είναι βιολογικά και, όπου είναι δυνατόν, προέρχονται από την ίδια και τον σύζηγο της Γιώργο όπου έχουν βιολογική φάρμα, κοντά στα Χανιά, ή από τα βιολογικά αγροκτήματα των φίλων της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τους μικρούς τοπικούς αγρότες να παράγουν περισσότερες βιολογικές καλλιέργειες και να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους. Η Μαρία είναι επίσης εκπαιδευμένη ως φυσιοθεραπεύτρια και κινησιοθεραπεύτρια και προσφέρει μασάζ και πνευματική καθοδήγηση. Περνά 1 μήνα το χρόνο στη σιωπή σε retreat διαλογισμού Vipassana.