+30 6937 363 890    

Σεμινάριο Iyengar γιόγκα "To Ανθρώπινο Δέντρο"

 

namaste-crete

 

Σας περιμένουμε στο YogaOnCrete για να αποβάλλετε ό,τι φορτία σε σώμα, νου, και πνεύμα δεν έχουν πια χρησιμότητα, μέσα από την πρακτική της Αγένγκαρ γιόγκα δυό φορές τη μέρα, καθημερινό κολύμπι στα δροσερά, τυρκουάζ νερά του Λυβικού πελάγους σε ήσυχες παραλίες, ειδυλλιακά παρθένα τοπία, και θρεπτικό γευστικό φαγητό, εκδρομές, καθώς και μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων που θα κάνουν την εμπειρία αυτή αξέχαστη!

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο μοναδικό στη φύση είναι η κάθετη διάταξη της σπονδυλικής στήλης. Αυτή η αλλαγή στη θέση της σπονδυλικής στήλης απελευθέρωσε τον αυχένα και το κεφάλι από τους καθοδικούς περιορισμούς που επιβάλει η βαρύτητα της γης. Ο κάθετος άξονας λειτουργεί ως κεραία που συνδέει γη και ουρανό, καθιστώντας έτσι την ανθρωπότητα σημείο συνάντησης μεταξύ αντιτιθέμενων μα και ταυτόχρονα συμπληρωματικών δυνάμεων. Μελετώντας τους μηχανισμούς της κατακόρυφης μορφής σε πολιτισμούς όπου οι άνθρωποι είναι ακόμα ικανοί να κουβαλούν βάρη στο κεφάλι τους, κάποιος μπορεί να αντιληφθεί πως η ανθρώπινη μορφή από μόνη της αντικατοπτρίζει τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων. Σε αυτή την πρωτότυπη παρουσίαση της παραδοσιακής ευθυγράμμισης της Iyengar γιόγκα, αναζητούμε την πηγή όλων των γιογκικών τεχνικών στη φυσιολογία του σώματος, δηλαδή τις φυσικές λειτουργίες και τα αντανακλαστικά του σώματος. Ως εκ τούτου, ο ασκούμενος καθίσταται ικανός να κατανοήσει την ευθυγράμμιση πίσω από τις γιογκικές τεχνικές από μέσα προς τα έξω. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα δουλέψουμε μαζί, με αργό και μεθοδικό τρόπο χρησιμοποιώντας το σώμα, το νου, και την αναπνοή, ως πεδία έρευνας για να διερευνήσουμε τα ακόλουθα θέματα: Εξωτερικό και εσωτερικό ρίζωμα (rooting) σε διαφορετικές σειρές άσανα, ακριβείς και λεπτομερείς επεξηγήσεις σχετικά με τις αρχές ευθυγράμμισης. Άνοιγμα του πίσω μέρους του διαφράγματος για την απελευθέρωση της αναπνοής και ως προετοιμασία για τις λεπτότερες τεχνικές της πραναγιάμα. Βαθιά ανάπαυση, με την εκμάθηση του τρόπου πρόσβασης στο νευρικό σύστημα και χαλάρωσής του. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ευθυγράμμιση, δίνοντάς τους έτσι την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσουν ή να εδραιώσουν την προσωπική τους πρακτική.

Έκπτωση Early Bird

- €50
στις αναγραφόμενες τιμές
ισχύει για κρατήσεις
3 μήνες πριν την ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου!!
book now yoga on crete

 

book now yoga on crete

 

 • Highlights του σεμιναρίου

  • Μαθήματα Iyengar γιόγκα δυό φορές τη μέρα
  • Επαγγελματίας και πεπειραμένος δάσκαλος
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα
  • Μεταφορά με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  Κάθε εβδομάτα ξεκινά με ένα εισαγωγικό μάθημα γιόγκα στις 6 μμ. την ημέρα άφιξης, και ακολουθεί το δείπνο. Όλες οι άλλες μέρες ξεκινούν στις 8.30 πμ. με δίωρο μάθημα Αγένγκαρ γιόγκα. Μετά το πρωινό γεύμα οι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν, να επισκεφθούν κάποια παραλία, να κάνουν μασάζ, ή να εξερευνήσουν το χωριό και τη γύρω περιοχή. Αργά το απόγευμα γίνεται το δεύτερο μάθημα 1,5 ώρας, και η μέρα κλείνει με το δείπνο.

  Η τέταρτη ημέρα είναι μέρα ξεκούρασης από τα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος σε προαιρετική εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία συνήθως στο καταπληκτικό φαράγγι της Αράδαινας (το κόστος είναι στα €25, και εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν).

  Δύο από τα βράδια δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 15, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, και για να εξασφαλίσει την εξατομικευμένη προσοχή στα μαθήματα,

  Αγένγκαρ (Iyengar) γιόγκα

  Η Αγένγκαρ γιόγκα αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του Β. Κ. S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους  χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα. Ένα τυπικό μάθημα Αγένγκαρ γιόγκα εστιάζει την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, τη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και τη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης.
  Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε την εμπειρία. Μέσα από τη τακτική πρακτική,  ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν διάφορες άσανα, ενώ το μάθημα ξεκινά και κλείνει πάντα με 5-10 λεπτά αναπνοών και διαλογισμού.

 • Δάσκαλος

  Κωνσταντίνος Γιαννετάκης
  Constantinos GiannetakisΟ Κωνσταντίνος ασκείται με αφοσίωση στην Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα από το 1992. Έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας Αγιένγκαρ γιόγκα το 2002. Έκτοτε, είναι υπεύθυνος του επίσημου κέντρου Iyengar γιόγκα στην Αθήνα. Συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην Iyengar γιόγκα με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων της μεθόδου αυτής. Ο Κωνσταντίνος είναι επίσης διπλωματούχος κλινικός ψυχολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λακανική ψυχανάλυση.

 • Τιμές ανά άτομο ανά εβδομάδα
   • €520 δίκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
   • €600 τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.   
   • €650 δίκλινο με μπάνιο.
   • €820 μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
   • €450 μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο)
   • €510 με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά εβδομάδα): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete