fbpx
+30 6937 363 890    

Σεμινάριο Γιόγκα για Γυναίκες

 

joyful-woman-retreat

 

Στο σεμινάριο αυτό στο YogaOnCrete θα εξερευνήσουμε μαζί τη χαρά που γεννιέται όταν αφουγκραζόμαστε και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του σώματος, νου και πνεύματός μας ως γυναίκες! Η εβδομαδα θα περιλαμβάνει Χάθα Flow, Iyengar γιόγκα, διαλογισμού, Body Soul Movement, καθώς και την ευκαιρία για καθημερινά μπάνια στα τυρκουάζ νερά κάποιας από τις ήσυχες παραλίες της περιοχής μας, απολαυστικά θρεπτικά, υγειινά γεύματα, εκδρομές, τη γνωριμία με μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα και πολλά ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευγενία και η Federica θα μοιραστύν στο σεμινάριο αυτό τη δική τους εμπειρία για το πως η γιόγκα τις έχει υποστηρίξει ως γυναίκες, στην προσωπική τους ανάπτυξη προς μια ζωή με περισσότερη χαρά και πληρότητα. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με μια εναρκτήρια εορταστική τελετή πριν ξεκινήσει το μάθημα της γιόγκα. Στη συνέχεια θα έχουμε δύο μαθήματα γιόγκα τη μέρα, βασισμένα στις παραδόσεις της Χάθα γιόγκα με ροή και της Iyengar γιόγκα, ένας καθιστικός ή περιπατητικός διαλογισμός, σαμανικές τελετουργίες, ένα μάθημα Body Soul Movement, στο οποίο το ζητούμενο είναι η κίνηση και ο χορός στον οποίο το σώμα και ο νους συγχρόνως βιώνουν τη χαρά, και τέλος συζητήσεις αναφορικά με τη φιλοσοφία της γιόγκα με αναφορά στις εμπειρίες και ανησυχίες μας ως γυναίκες. Επιπρόσθετα, θα παρουσιάσουμε ειδικές πρακτικές της γιόγκα που μπορούν να βοηθήσουν συγκεκριμένες περιοδους της ζωής της γυναίκας (εμμηνόρροια, εμμηνόπαυση) και θα συζητήσουμε θέματα που συχνά απασχολούν ιδιαίτερα τις γυναίκες (εικόνα του σώματος, διατροφικές διαταραχές, αυτοεκτίμηση και αγάπη προς τον εαυτό, τελειομανία, άγχος, επικριτικότητα προς τον εαυτό και ευαισθησία στην κριτική των άλλων). Στόχος του σεμιναρίου είναι να υποστηρίξει την κάθε γυναίκα να συνδεθεί με τη δύναμη και την ευδαιμονία που κρύβονται μέσα στη μαλακιά, φροντιστική φύση και διαισθητική δυνατότητα της γυναίκας, με σκοπό να αναπτύξουμε εμπιστοσύνη στο δυναμικό μας και στη ζωή εν γένει, και να απολαύσουμε το δώρο αυτής της ζωής που μας έχει δοθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

book now yoga on crete

 

 • Highlights των διακοπών

  • Ένα μάθημα Iyengar γιόγκα και ένα μάθημα Χάθα γιόγκα την ημέρα
  • Ένα μάθημα Body Soul Movement
  • Επαγγελματίες και πεπειραμένες δασκάλες
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα
  • Μεταφορά με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  Κάθε εβδομάτα ξεκινά με ένα εισαγωγικό μάθημα στις 6 μμ. την ημέρα άφιξης, και ακολουθεί το δείπνο. Όλες οι άλλες μέρες ξεκινούν στις 7.30 πμ. με διαλογισμό και στη συνέχεια στις 8 πμ. με ένα δίωρο μάθημα Iyengar γιόγκα (αν και κάποια μέρα μπορεί να ξεκινήσουμε νωρίτερα για να δούμε την ανατολή του ηλίου από την παραλία!). Μετά το πρωινό γεύμα οι συμμετέχουσες μπορούν να χαλαρώσουν, να επισκεφθούν κάποια παραλία, να κάνουν μασάζ, ή να εξερευνήσουν το χωριό και τη γύρω περιοχή. Το απόγευμα στις 6 μμ. θα έχουμε το μάθημα Χάθα γιόγκα, και η μέρα θα κλείνει με το δείπνο.
  Η τέταρτη ημέρα είναι μέρα ξεκούρασης από τα μαθήματα. Οι συμμετέχουσες μπορούν να πάρουν μέρος σε προαιρετική εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία, συνήθως στο καταπληκτικό φαράγγι της Αράδαινας (το κόστος είναι στα €25, και εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν).

  Δύο από τα βράδια δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχουσες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στις 14, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, που είναι ιδιαίτερα σημαντική στο συγκεκριμένο σεμινάριο.

  Πρωινό μάθημα: Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα
  Η Iyengar γιόγκα αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του Β. Κ. S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους  χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα. Ένα τυπικό μάθημα Iyengar γιόγκα εστιάζει την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, τη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και τη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης. Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε την εμπειρία. Μέσα από τη τακτική πρακτική,  ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν διάφορες άσανα, ενώ το μάθημα ξεκινά και κλείνει πάντα με 5-10 λεπτά αναπνοών και διαλογισμού.

  Hatha-Flow γιόγκα με τη Federica

  "Για μένα γιόγκα είναι να ανακαλύπτω, να τιμώ και να επιτρέπω στη θεία φύση μας να ξεδιπλωθεί και να λάμψει μέσα από ΌΛΕΣ τις προκλήσεις και δυσκολίες της ζωής, όλες τις ομορφιές της και τις άπειρες δυνατότητές της." Η γιόγκα δεν είναι σωματική άσκηση, είναι ένα ολιστικό σύστημα που βλέπει τον ανθρώπινο οργανισμό σαν σώμα, αναπνοή, νου/προσωπικότητα και πνεύμα (άτμαν). Κατά τη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου θα εξερευνήσουμε τις πτυχές αυτές της ύπαρξής μας σε ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης και αφύπνισης. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν:

  -Άσανα:
  ξεκινώντας με τη δουλειά που έχει ως βάση την ευθυγράμμιση, στην οποία θα εστιάσουμε στα μαθήματα Iyengar γιόγκα, θα βρούμε επιμήκυνση, ευκολία και την άκοπη άσκηση των στάσεων, σε αλληλουχίες άσανα με συνδυασμό αναπνοής και κίνησης, που καλείται βινυάσα. Οι διάφορες σειρές άσανα ζεσταίνουν το σώμα από εσωτερικά και εξωτερικά, αναπτύσσοντας παράλληλα ευκινησία, ενέργεια, δύναμη, ευλυγισία και χάρη.
  -Πραναγιάμα: Η επιστήμη της αναπνοής θα είναι καθοριστικής σημασίας εργαλείο στην αφύπνιση της ζωτικής μας ενέργειας (πράνα) και στην κατανόηση της σχέσης ανάμεσα σε σώμα, νου και συναίσθημα.
  -Γιογκικό τραγούδι (κίρταν) και διαλογισμός: η αφοσίωση και η ησυχία θα είναι συνοδοί μας στην ανακάλυψη της εσωτερικής μας πηγής πίστης, συμπόνοιας και ευγνωμοσύνης.

  Body-Soul Movement
  Το Σώμα και ο Νους είναι γεμάτα φυσική, αυθόρμητη ενέργεια... δόνηση... διαισθητική σοφία... και ζωτικότητα. Δεν υπάρχει κριτική ή αντίδραση, προσδοκία ή ενοχή, παρελθόν ή μέλλον. Μέσα από αυθεντική, ελεύθερη κίνηση στα δίωρα αυτά μαθήματα 5 απογεύματα της κάθε εβδομάδας, θα απελευθερώσουμε τις βαθειά κρυμένες εντάσεις και περιορισμούς που μπλοκάρουν την ελευθερία και ζωτικότητα. Θα αποτινάξουμε τα φορτία του νου από περασμένες εμπειρίες και την κριτική που τις συνοδεύει.
  Μέσα από την προσωπική έκφραση, θα προσεγγίσουμε μια νέα μορφή διαλόγου και ενότητας με τον εαυτό μας. Θα παίξουμε με τον εαυτό μας. Θα προκαλέσουμε το Εγώ και τα όρια τα οποία έχουμε συνηθίσει και στα οποία αισθανόμαστε άνετα, θα φωτίσουμε την “ιστορία” μας και θα αισθανοθούμε ελαφρύτεροι.
  Μέσα από χορό, τραγούδι, παιχνίδι, αναπνοή και άγγιγμα, θα νιώσουμε κομμάτιο του σώματος και της ψυχής μας που έχουμε θάψει, ξεχάσει και για τα οποία έχουμε αδιαφορήσει. Εν συντομία, θα αποκαλύψουμε και αφυπνίσουμε τη φυσική κατάστασή τους.

  Το μάθημα θα περιλαμβάνει:

  • Αφρικάνικο χορό
  • contact improvisation
  • ασκήσεις βιοενεργητικής
  • δουλειά με τη φωνή
  • αναπνοές
  • μασάζ
  • σωματικό θέατρο
  • διαλογισμό
  • προσωπική έκφραση


  Σε αυτό το ταξίδι δεν υπάρχει δάσκαλος ούτε τεχνική που απομνημονεύουμε. Δεν είμαστε εδώ για να μάθουμε νέες θεωρίες. Έχουμε συλλέξει τόσο πολλές θεωρίες που ο νους μοιάζει να έχει χάσει την ικανότητα να είναι σε εγρήγορση, ήσυχος και ανοιχτός στην αυθεντική δημιουργία, πράγμα που επιχειρούμε να ενθαρρύνουμε σε αυτό το σεμινάριο.

 • Δάσκαλοι

  Ευγενία Σιβίτου 
  eugenia-sivitouΗ Ευγενία σπούδασε Ψυχολογία, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης. Έπειτα, ενώ σπούδαζε σύγχρονο χορό στη Σκωτία, γνώρισε το 2004 τη γιόγκα και αρχίσει να ασκείται συστηματικά σ'αυτή. Ολοκλήρωσε εκπαίδευση στο κλασικό σύστημα χάθα γιόγκα Σιβανάντα το 2005 και το 2012 έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα. Σήμερα ζει μεταξύ Αθήνας και Σφακίων.
  Συνεχίζει να εμπλουτίζει τις θεωρητικές και εμπειρικές τις γνώσεις για την τέχνη της γιόγκα μέσα από σεμινάρια, με δασκάλους όπως η Donna Farhi, η Martine Le Chenic, ο David Swenson, ο Jean-Claude Garnier, η Caroline Boulinguez, και οι Angela Farmer και Viktor Van Kooten. Στα μαθήματά της επιχειρεί  να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον, μες στο οποίο μπορεί ο κάθε μαθητής  να αναπτύξει σώμα, νου και πνεύμα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή ανατομική ευθυγράμμιση και την αναπνοή, ως πολύτιμα εργαλεία άσκησης της συγκέντρωσης και όξυνσης της επίγνωσης.
  Παράλληλα, ενσωματώνει στη διδασκαλία της στοιχεία από το διαλογισμό Βιπάσσανα.

  Φεντερίκα Κλεμέντε
  federica-clemente-creteΤο ταξίδι της Φεντερίκα στις θεραπευτικές τέχνες ξεκίνησε ενόσω χόρευε επαγγελματικά. Δεν αποφάσισε να γίνει θεραπεύτρια, ήρθε σε κείνη μέσα από μια διαδρομή ενδοσκόπησης και βίωσης του σώματος μέσα από το χορό. Μεγάλωσε στο Τορίνο της Ιταλίας. Από μικρή έκανε μαθήματα χορού και δίδαξε χορό και άλλες τεχνικές κίνησης σε παιδιά. Το ταξίδι “αφύπνισής” της ξεκίνησε στην Αφρική, όταν ήταν 24. Αυτό που έμοιζε με ατυχή τραυματισμό κατά τη διάρκεια του χορού, την οδήγησε στη φροντίδα ενός ντόπιου σαμάνου. Η θεραπεία του, πέρα από το σωματικό πόνο, άρχισε να τη βοηθά να θεραπεύσει κάποια βαθειά συναισθηματικά τραύματα. Ήταν μια εμπειρία που άλλξε τη ζωή της – το ξεκίνημα ενός ταξιδιού, από το οποίο έχει έκτοτε αντλήσει στοιχεία για την ανάπτυξη των θεραπευτικών της ικανοτήτων.
  Η Φεντερίκαι εμπνεύστηκε να μείνει στην Αφρική και να μάθει τη σαμανική προσέγγιση στη θεραπεία. Ο τρόπος με τον οποίο χόρευε σιγά σιγά απομακρύνθηκε από την επίδειξη για να διασκεδάσει, και άρχισε να στρέφεται προς τα μέσα σε μια μορφή κίνησης αυτο-ίασης. Μετά από 3 χρόνια στην Αφρική, επέστρεψε στην Ευρώπη και αναζήτησε κάποια “αναγνωρισμένη” θεραπευτική πρακτική, που θα πλαισίωνε αυτά που είχε μάθει από τους σαμάνους. Ολοκλήρωσε έτσι μια εκπαίδευση μασάζ, καθώς το μσάζ ήταν σημαντικό κομμάτι της σαμανικής θεραπείας που είχε διδαχτεί.
  Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η Φεντερίκα σταδιακά ανέπτυξε και refined το στυλ του μασάζ της. Η δουλειά με το σώμα που ασκεί, εμπνευσμένη από τους σαμάνους, είναι περισσότερο από ένα απλό μασάζ, και οι πελάτες της έχουν εκράσει την αναγνώρισή τους για το “στυλ” αυτό, διαδίδοντάς το σε γνωστούς και φίλους, με αποτέλεσμα να έχει τώρα πελατεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
  Στην Ευρώπη, άρχισε επίσης να ασκείται στην Αστάνγκα γιόγκα. Κι εδώ ανακάλυψε τη θεραπευτική σκοπιά της κίνησης, μέσα από τη διαδοχή των άσανα, καθώς και τη φιλοσοφία που θα την οδηγούσε αργότερα στο διαλογισμό. Παρακολούθησε έτσι ένα 10-ήμερο σεμινάριο διαλογισμού Βιπάσσανα στην Ινδία, ενώ ταξίδευε ανά τον κόσμο. Εδώ επιτελέστηκε άλλη μια στροφή στη ζωή της και την πορεία της ίασής της. Η σιωπή και το πολύωρο κάθισμα μόνο ήσυχα και χαλαρωτικά δεν ήταν. Ο νους και το σώμα της την ταλαιπωρούσαν, καθώς ο πόνος εμφανιζόταν κατά τη διαδικασία της ίασης. Οι 10 αυτές μέρες ήταν όμως το ξεκίνημα μιας σημαντικής διαδρομής μες στο διαλογισμό.
  Το 2008, κάποιος πελάτης της, οστεοπαθτικός, εντυπωσιάστηκε τόσο με τη δουλειά της που της είπε ότι έπρεπε να διδάξει την τεχνική του μασάζ της. Ανέλαβε μάλιστα να οργανώσει για κείνη ένα διήμερο σεμινάριο. Χωρίς να το ξέρει, αυτό το σεμινάριο ήταν η αρχή για κάτι ακόμα ουσιαστικότεο στην εργασία της ως θεραπεύτριας, μιας και οι συμμετέχοντες πήραν τόσα πολλά – πολύ περισσότερα από ένα απλό μασάζ. Αντιλαμβανόμενη πόσο αληθινή και ουσιώδης θεραπεία μπορεί να συμβεί, συνέχισε να οργανώνει σεμινάρια και να refining την προσέγγισή της. Το σεμινάριο έκτοτε έχει μεταμορφωθεί στο Body-Soul Movement Therapy (Θεραπεία Κίνησης Σώματος και Νου, ή αλλιώς, Κίνηση όπου το Σώμα και ο Νους είναι χαρούμενα.
  Εξελίσσοντας το περιεχόμενο του σεμιναρίου της, η Φεντερίκα άρχισε να αναζητά κάποια πιο profound θεραπευτική τεχνική, που θα συμπλήρωνε το μασάζ. Βρήκε την απάντηση στην βιοδυναμική κρανιο-ιερή θεραπεία, και ολοκλήρωσε διετή εκπαίδευση. Μέσα από αυτή την τεχνική, έχει δει εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα και έχει δεχτεί πολύ θετική ανατροφοδότηση από πελάτες.
  Ευγνώμων προς τη Ζωή για το δώρο της θεραπείας που της δόθηκε φυσικά, συνεχίζει να αναπτύσσει τις δεξιότητές της ως υποστηρίκτριας στο ταξίδι άλλων προς την ίαση.

 • Τιμές ανά άτομο ανά εβδομάδα

  • €570 μικρό δίκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
  • €660 τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.   
  • €710 δίκλινο με μπάνιο.
  • €900 μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
  • €490 μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο)
  • €560 με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά εβδομάδα): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete