fbpx
+30 6937 363 890    

Σεμινάριο Iyengar γιόγκα με τη Χριστίνα

 

yoga-class

 

Σας περιμένουμε στο YogaOnCrete για μια εμπειρία ελαφρότητας σώματος και πνεύματος και τη χαρά που γεννιέται όταν τιμάμε και τρέφουμε τις ανάγκες του σώματος, νου και πνεύματος μέσα από την πρακτική της Αγένγκαρ γιόγκα και του διαλογισμού, καθημερινό κολύμπι στα δροσερά, τυρκουάζ νερά του Λυβικού πελάγους σε ήσυχες παραλίες, ειδυλλιακά παρθένα τοπία, και θρεπτικό γευστικό φαγητό, εκδρομές, μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων και πολλά άλλα!

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα επισκεφτούμε και θα εστιάσουμε σε διάφορα μέρη του σώματος, χρησιμοποιώντας με ακρίβεια τις στάσεις (άσανα) της γιόγκα. Ο λόγος που εξασκούμαστε στις διάφορες στάσεις (άσανας) δεν είναι για να καταφέρουμε την τέλεια στάση. Είναι για να καταλάβουμε και μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας, χρησιμοποιώντας τις άσανα. Αρχίζοντας να παρατηρούμε πού ακριβώς αισθανόμαστε ένταση και πού νοιώθουμε ευλυγισία, μπορούμε να κατανοήσουμε τα όριά μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Κάποιες φορές το σώμα λέει «ναι» και ο νούς «όχι», και το αντίθετο. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι : να εναρμονίσουμε σώμα και νού, ώστε να εργάζονται μαζί σε κάθε στάση στην οποία εξασκούμαστε να είμαστε σε μια στάση, όχι απλά να προσπαθούμε να την κάνουμε να απολαύσουμε τη γιόγκα, άσχετα με το πόσο ευλύγιστοι είμαστε!

Όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.

 

book now yoga on crete

 • Highlights των διακοπών

  • Μαθήματα Iyengar γιόγκα δυό φορές τη μέρα
  • Επαγγελματίας και πεπειραμένη δασκάλα
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα
  • Μεταφορά με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  Κάθε εβδομάδα ξεκινά με ένα εισαγωγικό μάθημα γιόγκα στις 6 μμ. την ημέρα άφιξης, και ακολουθεί το δείπνο. Όλες οι άλλες μέρες ξεκινούν στις 8.00 πμ. με μάθημα Iyengar γιόγκα 1.5 ώρας. Μετά το πρωινό γεύμα οι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν, να επισκεφθούν κάποια παραλία, να κάνουν μασάζ, ή να εξερευνήσουν το χωριό και τη γύρω περιοχή. Αργά το απόγευμα γίνεται το δεύτερο μάθημα 1.5 ώρας, και η μέρα κλείνει με το δείπνο.

  Η τέταρτη ημέρα είναι μέρα ξεκούρασης από τα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος σε προαιρετική εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία συνήθως στο καταπληκτικό φαράγγι της Αράδαινας (το κόστος είναιω στα €25, και εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν).

  Δύο από τα βράδια δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 14, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, και για να εξασφαλίσει την εξατομικευμένη προσοχή στα μαθήματα.

  Αγένγκαρ (Iyengar) γιόγκα
  Η Αγένγκαρ γιόγκα αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του Β. Κ. S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους  χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα. Ένα τυπικό μάθημα Αγένγκαρ γιόγκα εστιάζει την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, τη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και τη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης. Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε την εμπειρία. Μέσα από τη τακτική πρακτική,  ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν διάφορες άσανα, ενώ το μάθημα ξεκινά και κλείνει πάντα με 5-10 λεπτά αναπνοών και διαλογισμού.

 • Δασκάλα

  Χριστίνα Ασημακοπούλου-Σκόνδρα
  kristina assimakopoulou scondraΗ Χριστίνα είναι Ελληνίδα, γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα και το Παρίσι. Τώρα ζεί στις Βρυξέλλες. ‘Εχει σπουδάσει και εξασκεί την Iyengar γιόγκα από τότε που ανακάλυψε τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η Χριστίνα είναι αφοσιωμένη στη γιόγκα και πιστεύει ότι όταν κάποιος εξασκείται σ'αυτή τα οφέλη ξεπερνούν αυτά που αφορούν το σωματικό επίπεδο. Η διδασκαλία της βασίζεται στη μέθοδο Iyengar και εστιάζει στην ακρίβεια των στάσεων(άσανα). Αυτή η διαδικασία όχι μόνο εναρμονίζει το σώμα και το νού, αλλά αποτελεί και μια αυτογνωσιακή διαδικασία. Με την εστίαση στις λεπτομέρειες των στάσεων, οι μαθητές αποκτούν βαθιά εμπειρία και αντίληψη των οφελειών της γιόγκα πού αφορούν τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία όσο και την ευεξία γενικότερα. Η Χριστίνα είναι βοηθός σε τάξεις θεραπευτικής γιόγκα στο BKS Iyengar Centre στις Βρυξέλλες, ασκεί REIKΙ επαγγελματικά και έχει συμπληρώσει την εκπαίδευση Mindfulness. ‘Εχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια και εργαστήρια με τους Willy Bok, Rita Poelvoerde, Alexis Simon, Suryans Thakur, Christian Pisano και Martine Le Chenic. Συνεχίζει να παρακολουθεί εργαστήρια και συνέδρια στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα.

 • Τιμές

    ανά άτομο ανά εβδομάδα
  • €650 σε μικρό δίκλινο δωμάτιο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου (μόνο για 2 άτομα που έρχονται μαζί).
  • €780 τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
  • €840 δίκλινο με μπάνιο.
  • €1040 μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
  • €580 μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο)
  • €690 με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά εβδομάδα): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete