fbpx
+30 6937 363 890    

Σεμινάριο Iyengar γιόγκα με τον Κωνσταντίνο

 

adho-mukha-virasana-crete

 

Σας περιμένουμε στο YogaOnCrete για να αποβάλλετε ό,τι φορτία σε σώμα, νου, και πνεύμα δεν έχουν πια χρησιμότητα, μέσα από την πρακτική της Αγένγκαρ γιόγκα δυό φορές τη μέρα, καθημερινό κολύμπι στα δροσερά, τυρκουάζ νερά του Λυβικού πελάγους σε ήσυχες παραλίες, ειδυλλιακά παρθένα τοπία, και θρεπτικό γευστικό φαγητό, εκδρομές, καθώς και μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων που θα κάνουν την εμπειρία αυτή αξέχαστη

Το σεμινάριο αυτό θα εστιάσει στην αναγκαιότητα της εξωτερικής ευθυγράμμισης ως προϋπόθεσης για να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία της επίγνωσης. Θα παρέχει επίσης ακριβείς ενεργειακές τεχνικές όπως εφαρμόζονται στην πρακτική των άσανα και πραναγιάμα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν το εξωτερικό και εσωτερικό ρίζωμα (rooting) σε διαφορετικές σειρές άσανα, να χαλαρώσουν εντός της δραστηριότητας, εστιάζοντας στις εσωτερικές δυναμικές διεργασίες του σώματος, και να ανοίξουν το πίσω σώμα και το διάφραγμα στις άσανα και πραναγιάμα, έτσι ώστε να θέσουν την ενέργεια της σπονδυλικής στήλης σε κίνηση. Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να γίνουν περισσότερο δεκτικοί και ανεξάρτητοι, καθώς και ικανοί να αναπτύξουν την προσωπική τους πρακτική.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδική έκπτωση

€50 (30€ για το Πάσχα κ του Αγίου Πνεύματος)
για κρατήσεις 2 μήνες πριν το σεμινάριο

book now yoga on crete

 

book now yoga on crete

 • Highlights των διακοπών

  • Μαθήματα Iyengar γιόγκα δυό φορές τη μέρα
  • Επαγγελματίας και πεπειραμένος δάσκαλος
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα
  • Μεταφορά με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα σεμιναρίου


  Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε την εμπειρία. Μέσα από τη τακτική πρακτική,  ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν διάφορες άσανα, ενώ το μάθημα ξεκινά και κλείνει πάντα με 5-10 λεπτά αναπνοών και διαλογισμού.

  Τρία από τα βράδια δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., άλλες πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 15, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, και για να εξασφαλίσει την εξατομικευμένη προσοχή στα μαθήματα και στις πεζοπορίες από τον οδηγό.

  Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, το σεμινάριο απευθύνεται σε φυσιολάτρες που απολαμβάνουν το περπάτημα και την πεζοπορία στη φύση. Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει τον πεζοπόρο με χρήσιμα εργαλεία της γιόγκα τα οποία θα βελτιώσουν το περπάτημα και θα συνεισφέρουν στην απόλαυση της πεζοπορίας.  Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν, είναι τα παρακάτω:
  • Κατανόηση της εμβιομηχανικής ευθυγράμμισης και ανεύρεση της ισορροπίας του κάθετου άξονα που θα βοηθήσει στην πρόσληψη της φυσικής δύναμης της γης.  
  • Πειραματισμός με το κέντρο βάρους και ανεύρεση τρόπων κίνησης από διαφορετικές αφετηρίες του σώματος.  
  • Κατανόηση της διαφραγματικής αναπνοής και της ταλάντωσης της σπονδυλικής στήλης που αυτή επιφέρει. Χρήση της αναπνοής για τη σύνδεση των άκρων του σώματος με το κέντρο.  
  • Ζέσταμα και αποθεραπεία του μυοσκελετικού πριν από και μετά την πεζοπορία και αντιμετώπιση μικροενοχλήσεων σε ισχία και ώμους.  
  • Χρήσιμες διαλογιστικές πρακτικές που επιτρέπουν τη σύνδεση αναπνοής, περπατήματος και επίγνωσης.  

  Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προβλέπονται 3 πεζοπορίες στα υπέροχα φαράγγια και βουνά της δυτικής Κρήτης, όπου θα δοθούν πολλές ευκαιρίες πρακτικής εξερεύνησης των θεμάτων που θα μελετηθούν στο σεμινάριο.

  Πρόγραμμα εβδομάδας
  • Τρίτη - απογευματινό μάθημα γιόγκα
  • Τετάρτη - πρωινό και απογευματινό μάθημα γιόγκα
  • Πέμπτη - πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου
  • Παρασκευή - πρωινό και απογευματινό μάθημα γιόγκα
  • Σάββατο - πεζοπορία στο Φαράγγι της Αράδαινας με κατάληξη στη φημισμένη παραλία Μάρμαρα
  • Κυριακή - πρωινό μάθημα γιόγκα (επιλογή να αναχωρήσει κανείς στη συνέχεια) ή να μείνει και να συμμετάσχει σε  μετά το πρωινό)
  • Δευτέρα - άνοδος στην κορυφή των Λευκών Ορέων, τις Πάχνες (2453 μ)
  • Τρίτη - αναχώρηση

  (Σημείωση: Το πρόγραμμα των πεζοποριών ενδέχεται να αλλάξει, ανάλογα με τον καιρό, καθώς και τον αριθμό, την ορειβατική ικανότητα και τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων).

  Οι πεζοπορίες δεν θα καθοδηγούνται από το δάσκαλο, όσον αφορά τις τεχνικές περπατήματος που ο κάθε συμμετέχων θα εφαρμόζει. Ο κάθε συμμετέχων μόνος του θα μπορεί να πειραματίζεται με τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στα μαθήματα. Αν κάποιος προτιμά να ξεκουραστεί κάποια από τις ημέρες, μπορεί να το κάνει και θα δίνεαι επίσης η δυνατότητα επιλογής μια μικρότερης απόστασης για περπάτημα. 

  Αγένγκαρ (Iyengar) γιόγκα

  Τα μαθήματα θα ακολουθούν την παράδοση της Αγένγκαρ γιόγκα. Η πρακτική αυτή αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του Β. Κ. S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους  χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα. Ένα τυπικό μάθημα Αγένγκαρ γιόγκα εστιάζει την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, τη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και τη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης.
  Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε την εμπειρία. Μέσα από τη τακτική πρακτική,  ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν διάφορες άσανα, ενώ το μάθημα ξεκινά και κλείνει πάντα με 5-10 λεπτά αναπνοών και διαλογισμού.
 • Δάσκαλος

  Κωνσταντίνος Γιαννετάκης
  Constantinos2014Ο Κωνσταντίνος ασκείται με αφοσίωση στην Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα από το 1992. Έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας Αγιένγκαρ γιόγκα το 2002. Έκτοτε, είναι υπεύθυνος του επίσημου κέντρου Iyengar γιόγκα στην Αθήνα. Συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην Iyengar γιόγκα με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων της μεθόδου αυτής. Ο Κωνσταντίνος είναι επίσης διπλωματούχος κλινικός ψυχολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λακανική ψυχανάλυση.


  Οδηγός

  Βαγγέλης Παπασηφάκης
  vangelis on aradaina hikeΟ Βαγγέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανώπολη, ένα ορεινό χωριό των Σφακίων. Παρότι έχει ταξιδέψει και ζήσει μακριά από τη γενέτειρά του, τον καλεί πάντα πίσω η ησυχία και γαλήνη της ζωής στο βουνό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την καλλιέργεια και πώληση βοτάνων, ενώ ετοιμάζει ένα κήπο τον οποίο προορίζει να γίνει επισκέψιμος, για να μπορεί και ο επισκέπτης να γνωρίσει από πρώτο χέρι τον πλούτο της Κρητικής φύσης. Του αρέσεις να μοιράζεται τις γνώσεις του για την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, και φυσικά τη θεραπευτική χρήση των βοτάνων. Η εμπειρία του στο βουνό, μαζί με το φιλόξενο, ανοιχτόκαρδο, αυθεντικό του χαρακτήρα, τον καθιστούν ιδανικό συνοδοιπόρο και οδηγό κατά τη διάρκεια των εκδρομών μας.

 • Τιμές

    ανά άτομο ανά εβδομάδα
              Έκπτωση 50 ΕΥΡΩ αν γίνει η κράτηση 3 μήνες πριν για το σεμινάριου του Μαίου ( πριν τις 22 Φεβρουαρίου 2019)!!
   • €520 σε μικρό δίκλινο δωμάτιο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
   • €600 τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
   • €650 δίκλινο με μπάνιο.
   • €820 μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
   • €450 μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο)
   • €510 με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά εβδομάδα): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete

Tags: διακοπές γιόγκα , σεμινάριο γιόγκα