fbpx
+30 6937 363 890    

Σεμινάριο Iyengar γιόγκα με τον Κωνσταντίνο

 

adho-mukha-virasana-crete

 

Σας περιμένουμε στο YogaOnCrete για να αποβάλλετε ό,τι φορτία σε σώμα, νου, και πνεύμα δεν έχουν πια χρησιμότητα, μέσα από την πρακτική της Αγένγκαρ γιόγκα δυό φορές τη μέρα, καθημερινό κολύμπι στα δροσερά, τυρκουάζ νερά του Λυβικού πελάγους σε ήσυχες παραλίες, ειδυλλιακά παρθένα τοπία, και θρεπτικό γευστικό φαγητό, εκδρομές, καθώς και μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων που θα κάνουν την εμπειρία αυτή αξέχαστη

Το σεμινάριο αυτό θα εστιάσει στην αναγκαιότητα της εξωτερικής ευθυγράμμισης ως προϋπόθεσης για να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία της επίγνωσης. Θα παρέχει επίσης ακριβείς ενεργειακές τεχνικές όπως εφαρμόζονται στην πρακτική των άσανα και πραναγιάμα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν το εξωτερικό και εσωτερικό ρίζωμα (rooting) σε διαφορετικές σειρές άσανα, να χαλαρώσουν εντός της δραστηριότητας, εστιάζοντας στις εσωτερικές δυναμικές διεργασίες του σώματος, και να ανοίξουν το πίσω σώμα και το διάφραγμα στις άσανα και πραναγιάμα, έτσι ώστε να θέσουν την ενέργεια της σπονδυλικής στήλης σε κίνηση. Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να γίνουν περισσότερο δεκτικοί και ανεξάρτητοι, καθώς και ικανοί να αναπτύξουν την προσωπική τους πρακτική.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδική έκπτωση

€50 (30€ για το Πάσχα κ του Αγίου Πνεύματος)
για κρατήσεις 2 μήνες πριν το σεμινάριο

book now yoga on crete

 

book now yoga on crete

 • Highlights των διακοπών

  • Καθημερινός πρωινός διαλογισμός
  • Μαθήματα Iyengar γιόγκα δυό φορές τη μέρα
  • Επαγγελματίας και πεπειραμένη δασκάλα
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία (για 29 Απριλίου-4 Μαΐου: 5 νύχτες; για 18-22 Ιουνίου: 4 νύχτες)
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα (για 29 Απριλίου-4 Μαΐου: 5 πρωινά κ 4 δείπνα; για 18-22 Ιουνίου: 4 πρωινά & 3 δείπνα)
  • Μεταφορά με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  Κάθε εβδομάτα ξεκινά με ένα εισαγωγικό μάθημα γιόγκα στις 6 μμ. την ημέρα άφιξης, και ακολουθεί το δείπνο. Όλες οι άλλες μέρες ξεκινούν στις 8.30 πμ. με μάθημα Iyengar γιόγκα 1.5 ώρας κ στη συνέχεια διαλογισμό. Μετά το πρωινό γεύμα οι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν, να επισκεφθούν κάποια παραλία, να κάνουν μασάζ, ή να εξερευνήσουν το χωριό και τη γύρω περιοχή. Αργά το απόγευμα γίνεται το δεύτερο μάθημα 1.5 ώρας, και η μέρα κλείνει με το δείπνο.

  Στα εβδομαδιαία σεμινάρια, η τέταρτη ημέρα είναι μέρα ξεκούρασης από τα μαθήματα (στα πιο σύντομα σεμινάρια είναι ελεύθερο ένα από τα απογεύματα). Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος σε προαιρετική εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία συνήθως στο καταπληκτικό φαράγγι της Αράδαινας (το κόστος είναι περίπου στα €25, και εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν).

  Δύο από τα βράδια (στα εβδομαδιαία σεμινάριο) δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 14, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, και για να εξασφαλίσει την εξατομικευμένη προσοχή στα μαθήματα.

  Αγένγκαρ (Iyengar) γιόγκα
  Η Αγένγκαρ γιόγκα αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του Β. Κ. S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους  χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα. Ένα τυπικό μάθημα Αγένγκαρ γιόγκα εστιάζει στην ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, τη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και τη μελέτη των δράσεων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης. Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε την εμπειρία. Μέσα από τη τακτική πρακτική,  ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν διάφορες άσανα, ενώ το μάθημα ξεκινά με 5-10 λεπτά αναπνοών και  κλείνει με βαθειά χαλάρωση.

 • Δασκάλα

  Ευγενία Σιβίτου
  eugenia sivitouΗ Ευγενία σπούδασε Ψυχολογία, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης. Έπειτα, ενώ σπούδαζε σύγχρονο χορό στη Σκωτία, γνώρισε το 2004 τη γιόγκα και αρχίσει να ασκείται συστηματικά σ'αυτή.
  Ολοκλήρωσε εκπαίδευση στο κλασικό σύστημα χάθα γιόγκα Σιβανάντα το 2005 και το 2012 έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα.
  Σήμερα ζει μεταξύ Σφακίων κ Ρόδου.
  Συνεχίζει να εμπλουτίζει τις θεωρητικές και εμπειρικές τις γνώσεις για την τέχνη της γιόγκα μέσα από σεμινάρια, με δασκάλους όπως ο Κωνσταντίνος Γιαννετάκης, η Donna Farhi, η Martine Le Chenic, και η Angela Farmer. Το ενδιαφέρον της τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στην εναρμόνιση της πρακτικής της γιόγκα με τον ορμονικό κύκλο κ τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, καθώς κ πως η πρακτική μπορεί να συνοδεύσει θαυμάσια περιόδους κλειδιά στη ζωή μιας γυναίκας: έμμηνο ρύση, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση.
  Στα μαθήματά της επιχειρεί  να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον, μες στο οποίο μπορεί ο κάθε μαθητής  να αναπτύξει σώμα, νου και πνεύμα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή ανατομική ευθυγράμμιση και την αναπνοή, ως πολύτιμα εργαλεία άσκησης της συγκέντρωσης και όξυνσης της επίγνωσης.
  Παράλληλα, ενσωματώνει στη διδασκαλία της στοιχεία από το διαλογισμό Βιπάσσανα.

 • Τιμές 

      ανά άτομο ανά εβδομάδα. Τιμές για 29 Απριλίου-4 Μαΐου (Πάσχα) / 18-22 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) είναι στην παρενθέση.

  Έκπτωση 50€ (€30 για τα σεμινάρια του Πάσχα κ Αγίου Πνεύματος) για κρατήσεις 2 μήνες πριν την έναρξη!
   • €570 (€400 / €320) σε μικρό δίκλινο δωμάτιο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
   • €660 (€460 / €370) τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
   • €710 (€500 / €400) δίκλινο με μπάνιο.
   • €900 (€630 / €500) μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
   • €490 (€340 / €270) μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο)
   • €540 (€390 / €310) με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά σεμινάριο): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete

Tags: διακοπές γιόγκα , σεμινάριο γιόγκα