fbpx
+30 6937 363 890    

Σεμινάριο Iyengar γιόγκα με τον Κωνσταντίνο

 

adho-mukha-virasana-crete

 

Σας περιμένουμε στο YogaOnCrete για να αποβάλλετε ό,τι φορτία σε σώμα, νου, και πνεύμα δεν έχουν πια χρησιμότητα, μέσα από την πρακτική της Αγένγκαρ γιόγκα δυό φορές τη μέρα, καθημερινό κολύμπι στα δροσερά, τυρκουάζ νερά του Λυβικού πελάγους σε ήσυχες παραλίες, ειδυλλιακά παρθένα τοπία, και θρεπτικό γευστικό φαγητό, εκδρομές, καθώς και μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων που θα κάνουν την εμπειρία αυτή αξέχαστη

Το σεμινάριο αυτό θα εστιάσει στην αναγκαιότητα της εξωτερικής ευθυγράμμισης ως προϋπόθεσης για να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία της επίγνωσης. Θα παρέχει επίσης ακριβείς ενεργειακές τεχνικές όπως εφαρμόζονται στην πρακτική των άσανα και πραναγιάμα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν το εξωτερικό και εσωτερικό ρίζωμα (rooting) σε διαφορετικές σειρές άσανα, να χαλαρώσουν εντός της δραστηριότητας, εστιάζοντας στις εσωτερικές δυναμικές διεργασίες του σώματος, και να ανοίξουν το πίσω σώμα και το διάφραγμα στις άσανα και πραναγιάμα, έτσι ώστε να θέσουν την ενέργεια της σπονδυλικής στήλης σε κίνηση. Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να γίνουν περισσότερο δεκτικοί και ανεξάρτητοι, καθώς και ικανοί να αναπτύξουν την προσωπική τους πρακτική.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδική έκπτωση

€50 (30€ για το Πάσχα κ του Αγίου Πνεύματος)
για κρατήσεις 2 μήνες πριν το σεμινάριο

book now yoga on crete

 

book now yoga on crete

 • Highlights των διακοπών

  • Μαθήματα Iyengar γιόγκα δυό φορές τη μέρα
  • Επαγγελματίας και πεπειραμένος δάσκαλος
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα
  • Μεταφορά με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα σεμιναρίου


  Κάθε εβδομάτα ξεκινά με ένα εισαγωγικό μάθημα γιόγκα στις 6 μμ. την ημέρα άφιξης, και ακολουθεί το δείπνο. Όλες οι άλλες μέρες ξεκινούν στις 8.00 πμ. με μάθημα 2 ωρών Αγένγκαρ γιόγκα. Μετά το πρωινό γεύμα οι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν, να επισκεφθούν κάποια παραλία, να κάνουν μασάζ, ή να εξερευνήσουν το χωριό και τη γύρω περιοχή. Αργά το απόγευμα γίνεται το δεύτερο 2ωρο μάθημα, και η μέρα κλείνει με το δείπνο.

  Η πέμπτη ημέρα είναι μέρα ξεκούρασης από τα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος σε προαιρετική εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία συνήθως στο καταπληκτικό φαράγγι της Αράδαινας (το κόστος είναι στα €25, και εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν).

  Δύο από τα βράδια δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 15, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, και για να εξασφαλίσει την εξατομικευμένη προσοχή στα μαθήματα.
  Όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.

  Αγένγκαρ (Iyengar) γιόγκα

  Η Αγένγκαρ γιόγκα αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του Β. Κ. S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους  χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα. Ένα τυπικό μάθημα Αγένγκαρ γιόγκα εστιάζει την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, τη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και τη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης.
  Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε την εμπειρία. Μέσα από τη τακτική πρακτική,  ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν διάφορες άσανα, ενώ τα απογευματινά μαθήματα θα εστιάζουν σε πιο λεπτοφυείς τεχνικές διεύρυνσης της αναπνοής.
 • Δάσκαλος

  Κωνσταντίνος Γιαννετάκης
  Constantinos2014Ο Κωνσταντίνος ασκείται με αφοσίωση στην Iyengar (Αγένγκαρ) γιόγκα από το 1992. Έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας Αγιένγκαρ γιόγκα το 2002. Έκτοτε, είναι υπεύθυνος του επίσημου κέντρου Iyengar γιόγκα στην Αθήνα. Συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην Iyengar γιόγκα με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων της μεθόδου αυτής. Ο Κωνσταντίνος είναι επίσης διπλωματούχος κλινικός ψυχολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λακανική ψυχανάλυση.


  Οδηγός

  Βαγγέλης Παπασηφάκης
  vangelis on aradaina hikeΟ Βαγγέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανώπολη, ένα ορεινό χωριό των Σφακίων. Παρότι έχει ταξιδέψει και ζήσει μακριά από τη γενέτειρά του, τον καλεί πάντα πίσω η ησυχία και γαλήνη της ζωής στο βουνό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την καλλιέργεια και πώληση βοτάνων, ενώ ετοιμάζει ένα κήπο τον οποίο προορίζει να γίνει επισκέψιμος, για να μπορεί και ο επισκέπτης να γνωρίσει από πρώτο χέρι τον πλούτο της Κρητικής φύσης. Του αρέσεις να μοιράζεται τις γνώσεις του για την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, και φυσικά τη θεραπευτική χρήση των βοτάνων. Η εμπειρία του στο βουνό, μαζί με το φιλόξενο, ανοιχτόκαρδο, αυθεντικό του χαρακτήρα, τον καθιστούν ιδανικό συνοδοιπόρο και οδηγό κατά τη διάρκεια των εκδρομών μας.

 • Τιμές 

   ανά άτομο ανά σεμινάριο
  • €670 σε μικρό δίκλινο δωμάτιο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου (μόνο για 2 άτομα που έρχονται μαζί)
  • €810 τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
  • €870 δίκλινο με μπάνιο.
  • €1070 μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
  • €610 μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο)
  • €720 με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά σεμινάριο): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete

Tags: διακοπές γιόγκα , σεμινάριο γιόγκα