fbpx
+30 6937 363 890    

Αναγέννηση: Kundalini-inspired Yoga retreat με τη Βικτώρια και το Διονύση

 

yoga-on-sweet-water

Σας περιμένουμε στο YogaOnCrete για να μοιραστούμε την εμπειρία της χαράς που γεννιέται όταν τιμάμε και τρέφουμε τις ανάγκες έκφρασης του σώματος, νου και πνεύματος μέσα από την πρακτική της γιόγκα, καθημερινό κολύμπι στα δροσερά, τυρκουάζ νερά του Λυβικού πελάγους σε ήσυχες παραλίες, ειδυλλιακά παρθένα τοπία, και θρεπτικό γευστικό φαγητό, εκδρομές, μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων και πολλά άλλα!

book now yoga on crete

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα εξερευνηθούν οι κοινές αρχές της επίγνωσης και σύνδεσης με το παρόν που συναντάμε στη γιόγκα και το διαδραστικό πειραματισμό με την κίνηση, το ρυθμό και τη φωνή, στη διασκεδαστική προσέγγιση του Διονύση στο δημιουργικό χορό. Η αργή και σταδιακή δόμηση των ασκήσεων αναπνοής και άσανα (στάσεων) στα πρωινά μαθήματα Kundalini γιόγκα , επιτρέπουν στον ασκούμενο να ανοίξει στην εμπειρία, ενώ συχνά χρησιμοποιείται επίσης η αυθόρμητη κίνηση σαν εργαλείο προς την εσωτερική ισορροπία. Τα απογεύματα, οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν με την εγγενή ανάγκη του σώματος να κινηθεί και να χορέψει σε εορτασμό χαράς.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα ή το χορό για τη συμμετοχή στο σεμινάριο. Οι πεπειραμένοι μαθητές θα ανακαλύψουν ωστόσο εργαλεία για να εμβαθύνουν στην πρακτική τους!

 

 • Highlights των διακοπών

  • Ένα μάθημα Χάθα γιόγκα και ένα μάθημα Δημιουργικού Χορού την ημέρα
  • Επαγγελματίες και πεπειραμένοι δάσκαλοι
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα
  • Μεταφορά μετ' επιστροφής με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  Η εβδομάδα ξεκινά με ένα εισαγωγικό μάθημα Δημιουργικού Χορού στις 6 μμ. την ημέρα άφιξης, και ακολουθεί το δείπνο. Όλες οι άλλες μέρες ξεκινούν στις 8.00 πμ. με το μάθημα 1.5 ώρας Χάθα γιόγκα. Μετά το πρωινό γεύμα οι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν, να επισκεφθούν κάποια παραλία, να κάνουν μασάζ, ή να εξερευνήσουν το χωριό και τη γύρω περιοχή. Το απόγευμα στις 6.30 μμ. θα έχουμε το μάθημα Δημιουργικού Χορού, και η μέρα θα κλείνει με το δείπνο.

  Η τέταρτη ημέρα είναι μέρα ξεκούρασης από τα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος σε προαιρετική εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία, συνήθως στο καταπληκτικό φαράγγι της Αράδαινας (το κόστος είναι στα €25, και εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν).

  Δύο από τα βράδια δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 14, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, και για να εξασφαλίσει την εξατομικευμένη προσοχή στα μαθήματα.

  Πρωινό μάθημα: Χάθα γιόγκα με ροή (flow-based)

  Τα μαθήματα της Χάθα γιόγκα αποτελούνται από μια σειρά από άσανα (στάσεις), στις οποίες παραμένουμε για μερικές αναπνοές ή λεπτά, οι οποίες συνδέονται μετάξύ τους με κίνηση συγχρονισμένη συνήθως με την αναπνοή (βινυάσα), πραναγιάμα (τεχνικές αναπνοής), και τεχνικές συγκέντρωσης και διαλογισμού, μέσω των οποίων καλλιεργείται η βαθιά χαλάρωση και η ανάπτυξη της επίγνωσης σώματος και νου στην παρούσα στιγμή. Σταδιακά μαθαίνουμε έτσι να εξασκούμε τις ικανότητες αυτές όχι μόνο στο μάθημα της γιόγκα, αλλά και στην καθημερινή μας ζωή.


  Απογευματινό μάθημα: Δημιουργικός Χορός εμπνευσμένος από την Καπουέρα

  Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι η εξερεύνηση μια κατάστασης σώματος και νου, συνδεδεμένης με το παρόν και απελευθερωμένης από εντάσει, καθώς επίσης της σχέσης μας με τον εαυτό, τους άλλους, και το περιβάλλον, με οδηγό το ρυθμό. Μέσα από τα μαθήματα οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν την επίγνωση του σώματος και των δυνατοτήτων κίνησής του, καθώς και την επίγνωση του χώρου μέσα στον οποίο αυτό κινείται.
  Οι κινήσεις βασίζονται στην Καπουέρα Αγκόλα και οι ρυθμοί έχουν επιρροές από την Αφρο-βραζιλιάνικη κουλτούρα. Τα μαθήματα χρησιμοποιπούν επίσης στοιχεία τεχνικών του σύγχρονου χορού, όπως οι τεχνικές release, contact dance και τεχνικές αυτοσχεδιασμού, καθώς και το body-work.
  Το μάθημα ξεκινά με προθέρμανση, που μας φέρνει σε μια κατάσταση χαλάρωσης αλλά και εγρήγορσης, στρέφοντας την προσοχή προς τα μέσα, με απλές ασκήσεις, π.χ. διαλογισμό εν κινήσει, ασκήσεις ευθυγράμμισης και body-work. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αρχίζουν να κινούνται μες στο χώρο. Οι ασκήσεις ποικίλλουν από μέρα σε μέρα, οπότε μπορεί να διδαχθεί μια απλή φράση κινήσεων ή να δοθεί μια άσκηση αυτοσχεδιασμού. Η προσοχή στρέφεται στη χρήση ολόκληρου του σώματος και στην αντίληψη και τη χρήση του χώρου.

  Τα στοιχεία στα οποία θα εστιάσουμε είναι:

  Σε σχέση με το άτομο:

  • αναπνοή εν κινήσει
  • πρόσκληση όλων των μερών του σώματος να συμμετάσχουν
  • στήριξη στο έδαφος
  • κίνηση στο χώρο
  • έκφραση και δημιουργικότητα


  Σε σχέση με τους άλλους:

  • επικοινωνία μέσω του σώματος
  • επιλογή και αλλαγή
  • αναζήτηση της αρμονίας
  • κίνηση χωρίς να χάνει κανείς το κέντρο του
 • Δάσκαλοι

  Βικτώρια Καρυπίδου
  Vicky 2013 modΗ Βικτώρια απο μικρή ενδιαφερόταν για τη μεταφυσική και στην πορεία της προς την ανακάλυψη της πληρότητας και της ευτυχίας οδηγήθηκε σε διάφορες σπουδές σε σχέση με την προσωπική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα και σφαίρες της ζωής. Ξεκίνησε την πρακτική της Γιόγκα το 2005 και αποφάσισε να εμβαθύνει τις γνώσεις της παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Δασκάλων στο "Hatha Yoga & Budo Academy" στην Αθήνα όπου και έλαβε την Πιστοποίηση Διδασκαλίας Χάθα Γιόγκα. Για την Βικτώρια η προσέγγιση της γιόγκα έχει τις ρίζες της στην απελευθέρωση του Σώματος στο μονοπάτι της αποδοχής, της έκφρασης, της δημιουργίας και της απόλαυσης μέσω των στάσεων του Σώματος σε ροή, των αναπνοών και του αυθόρμητου χορού, επιτρέποντας έτσι τη φυσική διαδικασία Ένωσης Πνεύματος, Σώματος και Νου να συμβεί. Απόφοιτος της Ακαδημίας "Κρύων" στην Ελλάδα και σεμιναρίων Νέας Ενέργειας στην Ευρώπη, η Βικτώρια είναι Σύμβουλος ΕυΖωίας, διοργανώνει σεμινάρια και εναλλακτικές διακοπές Αυτο-Εξέλιξης και Ανάπτυξης. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προσεγγίζουν την Ψυχή, το Νου και το Σώμα με την ίδια αγάπη και αλήθεια, διότι όλα μαζί συμβάλλουν στην ευτυχία του ατόμου ο οποίος θέλει και επιλέγει να Ζει στη Χαρά. 

  Διονύσης Δράγας
  Dion DragasΗ πρώτη επαφή του Διονύση με την Capoeira ήταν στην Αγγλία το 1997 με το δάσκαλο πολεμικών τεχνών, Jimi Mcavoy. Το 1998 μετακόμισε στο Εδιμβούργο όπου με τη βοήθεια της Catriona Tocher, η οποία εισήγαγε την Capoeira στη Σκωτία, έγινε μετά απο ένα χρόνο υπεύθυνος της διάδοσης και της διδασκαλίας της Capoeira στην Σκωτία. Το ταξίδι της εκαπαίδευσης και και η περιπέτεια της γνώσης τον πήγε στη Βραζιλία. Εκεί, ασχολήθηκε πιο συστηματικά, υπό την καθοδήγηση του Mestre Chamine. Η  παραμονή του εκεί κράτησε 4 μήνες εντατικής εξάσκησης υπο την επίβλεψη των Mestre Gato και Mestre Marrom. Ακολούθησαν άλλα δύο δίμηνα εκπαιδευτικά ταξίδια στη Βραζιλία, το 2001 και το 2003. Το 2002 ίδρυσε το “Mao no Chao” (χέρι στο έδαφος), μια οργάνωση διάδοσης της Capoeira Angola, και απευθύνθηκε σε σχολεία και οργανώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, χωρίς, βέβαια, να αποκλείονται οι  άλλες  κοινωνικές ομάδες από το ενδιαφέρον του. Σύντομα η οργάνωση  “Mao no Chao”, απέκτησε απήχηση, απο μαθητές στο Εδιμβούργο και άλλες πόλεις της Σκωτίας, όπως Dundee, Glasgow, Aberdeen και Inverness. Στην πορεία της εξέλιξης και αποδοχής της Capoeira Angola στη Σκωτία, ο Διονύσης δημιούργησε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων, οργανώνοντας επισκέψεις δασκάλων από τη Βραζιλία, αλλά και εκπαιδευτικά ταξίδια των μαθητών του στη Βραζιλία. Η επαφή του με τους μαθητές ση Σκωτία είναι τακτική, καθώς κάνει τακτικές επισκέψεις για σεμινάρια για την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης τους. Το 2008 και το 2009 βρέθηκε στη Βαρκελώνη όπου, εκτός από  σεμινάρια και μαθήματα Capoeira, εργάστηκε στο θέατρο και ασχολήθηκε με την κατασκευή μουσικών οργάνων. Έχει διδάξει επίσης Capoeira Angola στη Βραζιλία και την Αυστραλία. Από το 2010 ο Διονύσης ασχολείται με την εντατική μελέτη, για την ανάπτυξη του έργου και της διδασκαλίας του με τακτικά μαθήματα στο Ρέθυμνο.

 • Τιμές

     ανά άτομο ανά εβδομάδα
  • €570 μικρό δίκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
  • €660 τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.   
  • €710 δίκλινο με μπάνιο.
  • €900 μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
  • €490 μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο)
  • €560 με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά εβδομάδα): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete